در دنیای اطراف

شهر خوانسار

چهارشنبه, ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۵:۵۷ ب.ظ

تا به حال عسل بسیار غلیظ و خوشمزه ی خوانسار را خورده اید؟ این عسل بسیار خوشمزه محصولی از شهر خوانسار یکی از مناطق تابعه ی استان اصفهان است. قدمت شهر خوانسار به دوران پیش از اسلام باز می گردد و قدمت بسیار زیادی دارد. این شهر بسیار زیبا یکی از زیباترین مناطقی است که شما در طول عمرتان می توانید تا از آن بازدید نمایید. در ادامه با ما در الی گشت همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر، شهرخوانسار از توابع استان اصفهان را بهتر بشناسید.

شهر خوانسار | Khansar

همه چیز درباره ی شهر خوانسار

مطالب مرتبط:
قنات زارچ، طولانی ترین قنات ایران و جهان در یزد
خانه آقازاده در ابرکوه، تنها خانه ی جهان با بادگیرهای دو طبقه
معرفی ۲۳ اثر میراث فرهنگی ایران در فهرست جهانی یونسکو

شهر خوانسار از جمله شهرهای بسیار قدیمی است که در دوره ی حتی قبل از اسلام نیز وجود داشته است. در منابع اینگونه ذکر شده است که نام شهر خوانسار از دو قسمت تشکیل شده است. خوان به چشمه ها و سار به زیاد بودن آن ها اشاره می کند. در واقع خوانسار به معنای جایی است که چشمه های زیادی دارد و دقیقا همین ویژگی طبیعی این منطقه بود که باعث شد این منطقه ی خوش آب و هوا خوانسار نام بگیرد. جمعیت خوانسار بر اساس آخرین آمار و سرشماری ها، نزدیک به ۳۰ هزار نفر بوده است. از لحاظ تقسیمات جغرافیایی، شهر خوانسار عضوی از تقسیمات ۴ دهستان مختلف از بخش مرکزی است که عبارتند از: چشمه سار خوانسار، گلسار و کوه سار است، می باشد. شهر خوانسار از لحاظ تاریخی بر اساس مستندات تاریخی معتبر، پیشینه ای به قدمت جنگ های اسکندر و داریوش سوم دارد. حتی درباره ی جان فشانی ها و رشادت های مردم این منطقه داستان های بسیار زیادی نقل شده است. در شهر خوانسار، بیشترین فعالیت تولیدی که صورت می گیرد در زمینه ی باغات و تولیدات کشاورزی سنتی و خاص است.در این شهر نزدیک به  ۹ هزار هکتار زمین زراعتی مختلف و باغات میوه وجود دارد. در شهر خوانسار بیشترین محصولی که به بار می آید عبارت است از: آلو، گردو، انگور و سیب زمینی. البته درباره ی عسل این شهر هم در ابتدای متن و در مقدمه برایتان گفتیم که از چه شهرت و آوازه ای برخوردار است. خوانسار از لحاظ موهبت های طبیعی، در ناحیه ای قرار گرفته است که نه آنقدر دور از کویر مرکزی قرار گرفته و نه خیلی به استان اصفهان نزدیک می باشد. به هر حال شهر خوانسار از لحاظ تقسیمات جغرافیایی هر چه که هست، این شهر آب و هوایی بسیار خوب و دلنشین دارد. نوع پوشش طبیعی این منطقه سراسر سبز و پوشیده شده از درختان سرو و گردو است.

البته نباید حضور درخت هایی همچون درخت سیب و یا حتی آلو را در دشت های این منطقه نادیده گرفت. اکثر گل های این منطقه که در فصل بهار در دشت های آن قابل دیدن هستند معمولا تشکیل شده اند از گل هایی همچون؛ لاله های سرخ و لاله های واژگون. یکی از وجوه تسمیه شهر خوانسار، آب و هوای این شهر در همه ی سال است. زمستان های این شهر معتدل و تابستان هایش معتدل تر است. به خاطر همین اقلیم سبز و آب و هوای همیشه معتدل به خوانسار لقب یکی از بهشت های زمینی را نیز می دهند و در نتیجه، بیشتر جاذبه های این شهر که دارای شهرتی زیاد هستند، جاذبه های طبیعی هستند. البته این بدان معنا نیست که خوانسار جاذبه های تاریخی کمی در خود دارد. اگر به شهر خوانسار سفر کردید و خواستید تا برای دوستان و آشنایان خود سوغاتی بیاورید، می توانید از محصولاتی همچون: عسل درجه ی یک و طبیعی این شهر، ساروق که نوعی فرش سنتی در خوانسار است، گز انگبین مخصوص خوانسار، آلو، بادام، ترخینه و گردو را بیاورید.


  • الهه موسوی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی